Látszik már, mikor tér vissza a nyárias tavasz – ennek örülni fogsz!

Látszik már, mikor tér vissza a nyárias tavasz – ennek örülni fogsz!

Múlik már az esős lehűlés, a folytatásban egyre melegebb napok jönnek, melyek hamarosan ismét nyarat idéznek majd. Mondjuk, mikortól hanyagolhatod ismét a tavaszi dzsekit.

Rendesen megviccelt minket a május ezzel a fura lehűléssel és sok esővel, de az Időkép szerdai előrejelzése szerint hamarosan vége a hűvös napoknak.

A portál szerint csütörtökön a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből még többfelé előfordulhatnak záporok, zivatarok. A nyugati-délnyugati szél is sokfelé élénk, az északi és keleti tájakon, valamint zivatarok környezetében erős lesz. Emellett délen várható több, északon kevesebb napsütés. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, melegebb délen lesz.

Részlet az Időkép aktuális 30 napos előrejelzéséből

Pénteken inkább már csak elszórtan – leginkább keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati tájakon – alakulhatnak ki záporok, zivatarok, emellett azonban hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, és a hőmérséklet is eléri a 20-25 fokot. A nyugati-északnyugati szelet azonban még élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

A hosszú hétvége napjain, szombaton, vasárnap és hétfőn is dőlni fog a napsütés, délutánonként ugyan lehet némi gomolyfelhő-képződés, elszórtan egy-egy zápor, zivatar is befuthat, de ettől függetlenül szép idő várható. Hajnalonként a legtöbb helyen kevéssel 10 fok fölött alakulnak a minimumok, a csúcshőmérséklet pedig egyre többfelé eléri, hétfőn már kevéssel meg is haladja a 25 fokot.