Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház

Hiába küzdöttek érte, elpusztult a forró autóból kimentett hortobágyi kutya

Minden törődés és szakértelem ellenére nem sikerült megmenteni azt a kutyát, amit hősokkos állapotban mentettek ki egy autóból a Hortobágyi Madárkórház munkatársai.

Az eset még április végén történt, a kutyát egy vásártér melletti parkolóban hagyott járműben szenvedett. Az eb hősokkos állapotban volt, csak feküdni tudott, illetve a sokktól össze is hányta a jármű belsejét. Mivel az autó tulaja nem volt sehol, betörték az ablakot, és kimentették a kutyát.

A mentett négylábú gyógyulni kezdett, hamarosan lábra állt, a Dehír viszont szomorú hírt közölt durván két héttel a mentést követően.

„Másnapra, harmadnapra már olyan stabil állapotba tudtuk hozni, hogy járkált és ivott, azonban nem evett, folyamatosan hányt. Ebből az állapotából már nem épült fel, és egy hét után sajnos elpusztult”

– nyilatkozta a lapnak Déri János, a Hortobágyi Madárkórház vezetője.

Az orvos azt is elmondta, szegény kutya olyannyira szívférges volt a hősokk mellett, hogy valószínűleg az végzett volna vele.

„A fertőzés miatt összeomlott a kutya vérkeringése, amit jelentősen súlyosbított, hogy az autóban hagyták. A gazda egyértelműen felelőtlen volt, azonban előbb-utóbb elpusztult volna a kutya akkor is, ha nem zárják be a kocsiba. Ettől a megterheléstől azonban légzési nehézségekkel küzdött, ami meggyorsította a folyamatot. A kutyát tényleg a klinikai halál állapotából hoztuk vissza, de emiatt sajnos már nem lehetett rajta segíteni”

– idézte a cikk Déri Jánost.

Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház