Facebookon live-ozott vezetés közben a ceglédberceli tragédiát okozó sofőr – videó

Facebookon live-ozott vezetés közben a ceglédberceli tragédiát okozó sofőr – videó

Facebook live-ban, élőben közvetítette a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – közölték romániai hírforrások.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, kilenc ember halt meg tegnap délután Ceglédbercel közelében egy közúti balesetben.

Az Adevarul bukaresti napilap most azt írja, és több más romániai portálon közzétett felvételen is látszik, hogy a baleset előtt közvetlenül

a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik.

Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommenteket.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak.

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.