A Nébih egyik fotója a pizzériáról

Motorololajos, gusztustalan pizzériát zárt be a Nébih Gödöllőn – videó

Engedély nélkül működő, az alapvető higiéniai feltételeket fényévekre elkerülő, koszos pizzériára csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Gödöllőn, és egy szemléletes videóban meg is mutatta, hogy mit talált a helyszínen.

Felfüggesztette egy Pest megyei – egészen pontosan gödlöllői – illegális pizzafutár tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A szerv honlapjára május 23-án felkerült közlemény szerint a Nemzeti Adó– és Vámhivatallal (NAV) tartott közös, április végi ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A helyszínen több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padozat pedig takarítatlan volt. A helyiség olyan tárgyakkal és eszközökkel volt tele, amelyek az ételkészítéshez nem szükségesek (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A pizza készítését és kiszállítását végző személyek a szükséges egészségügyi igazolásokkal nem rendelkeztek.

Az egységben fellelt nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!