Ilyen, amikor szó szerint megnyílik a Föld – videók a hawaii vulkánkitörésről

Félelmetes jelenségről érkezett videó a Hawaii-sziget keleti részén fekvő Leilani Estates településről.

A térségben ezekben a napokban erőteljes vulkáni működés zajlik, az ennek során megnyíló hasadékokból lángoló magma fröcsög és ömlik a felszínre. Így néz ki mindez:

Kilauea, Hawaii

"A hawaii nagy-sziget Keleti riftzónájában, a Leilani Estates és Lanipuna Gardens települések területén a vulkáni működés erőteljesen zajlik!A felnyíló hasadékrendszer középső részén továbbra is jelentős mennyiségű magma jut a felszínre: fröcsög és ömlik kifele! A 22. sz. hasadékból kígyózó lávafolyam a MacKenzie State Parktól északra ömlik az óceánba. Aktív az 5., 6., 13. és 19 sz. hasadék is, amelyekből szintén dél felé nyomul ki a láva. A 22. sz. hasadékból egy újabb lávaág indult ki, ami rövidesen szintén eléri az óceánt!Mindeközben, a Kilauea kalderában, a Halema'uma'u kráterben több alkalommal volt kisebb robbanásos kitörés.Így zajlik az élet a hawaii Nagy-szigeten!"Forrás: Harangi Szabolcs Tűzhányó Blog, http://tuzhanyo.blogspot.hu/Videó: USGS, Kilauea vulkán

Gepostet von A Földgömb am Donnerstag, 24. Mai 2018

És akkor jöjjön a legérdekesebb hasadék, ami egy lakóház alatt nyitotta meg a Földet, de úgy, hogy olyat még nem láttál, és a létrejöttébe, a hangjába, még csak belegondolni is hátborzongató, nemhogy lenézni a mélybe:

Ha bővebben érdekel a téma, a Tűzhányó blog Facebook-csoportjában jelenleg szinte csak a hawaii vulkánkitöréssel foglalkoznak.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!