Ennyi maradt a kisbuszból (MTI fotó:  Mihádák Zoltán)

Ceglédberceli tragédia: sokkoló fejlemény

Döbbenetes részletek láttak napvilágot a ceglédberceli halálos baleset kapcsán, melyben kilenc ember vesztette életét a sofőr facebookozása miatt.

Mint ismert, a 4-es főúton bekövetkezett balesetben egy román kisbusz ütközött egy homokszállító teherautóval. Mindez azért történt, mert a sofőr Facebook Live-ozott, és éppen a reakciókat nézte a videóra, mikor csattantak a szemből érkező szállítójárművel.

A buszban kilencen ültek, senki nem élte túl az ütközést. A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé, utasai a Maros megyei Désfalváról származtak, alkalmi mezőgazdasági munkából éltek.

A legmorbidabb az egészben, hogy a sofőr élőben közvetítette a karambolt az utolsó pillanatig:

Most a Blikk valami egészen meredek dologról számolt be a baleset kapcsán. A lap az Adevarul.ro román hírportál nyomán arról írt pénteken:

a 38 éves sofőr, Petru K.-nak sem jogsija nem volt, sem pedig a busz papírjai nem voltak rendben, ugyanis azt hónapokkal ezelőtt kivonta a román rendőrség a forgalomból.

A szörnyű eset miatt 13 gyermek maradt árván. A baleset után a román rendőrség bejelentette: kampányt indítanak az okostelefonok vezetés közbeni használata ellen.

Ennyi maradt a kisbuszból (MTI fotó: Mihádák Zoltán)