Megrázó iskolai fogalmazást adott be egy másodikos diák

Megrázó iskolai fogalmazást adott be egy másodikos diák

A tanulók azt a feladatot kapták, hogy mutassák be, szerintük melyik a legutáltabb találmány a világon és miért.

A mobilfüggőségről szokás azt hangoztatni, hogy a „mai fiatalok” betegsége. És van is benne valami, hiszen ma már a szórakozóhelyeken is általános kép, hogy látszólag egy társasághoz tartozó emberek a telefonjaikba merednek, és talán ők sem értik, hogy mit keresnek ott, hiszen ezt otthon is tudnák csinálni.

A kijózanító pofon azonban egy amerikai kisdiáktól érkezett, aki iskolai dolgozatában megírta: azért a telefont utálja a legjobban, mert a szülei is állandóan azt nyomkodják. A fogalmazást a tanára tette közzé a Facebookon, és 260.000 megosztásnál is járt.

Mondd el, hogy melyik találmányt nem szereted, és miért? – szólt az iskolai feladat, amire ez a kiábrándító fogalmazás született:

Ha meg kellene mondani, hogy melyik találmányt nem szeretem, akkor azt mondanám, hogy a telefont. Azért nem szeretem a telefont, mert a szüleim minden nap használják. A telefonozás néha egy nagyon rossz szokás. Gyűlölöm az anyukám telefonját, és azt kívánom, bárcsak sosem lett volna neki. Ez az a találmány, amit nem szeretek.

A legszomorúbb, hogy nem egyedi esetről van szó: Jen Adams Beason négy diákja is a telefont nevezte meg a leginkább utált találmányként.