Gyorshajtásba űznek a jelöletlen rendőrautók? Megszólalt a rendőrség – videó

Gyorshajtásba űznek a jelöletlen rendőrautók? Megszólalt a rendőrség – videó

Nagy hullámokat vert a napokban az a hír, hogy állítólag egyre több helyen tűnik fel jelöletlen rendőrautó, amellyel a forgalomban haladva büntetik a szabályszegőket. Most a rendőrség közzétett egy videót, megmutatva, mit is lát a berendezés.

Május 22-én írtunk róla, hogy beszámolók szerint megszaporodtak a magyar utakon a jelöletlen rendőrautók, amelyekből úgy jön a büntetés, mint derült égből a villám. Ráadásul nem is egy, hanem több autótípust használ a hatóság, így nem elég mondjuk a fehér Audikra figyelni, Opelből, Mercedesből is leshetnek a törvény őrei.

Az új módszertől rengeteg közlekedő hördült fel. A rendőrség, hogy megnyugtassa a kedélyeket, hosszú közleményben ismertette pénteken a módszert, egy videót is mellékelve hozzá.

Mint írják, vannak olyanok, akik a szabályokat csak addig tartják be, amíg látják a rendőrautót, elsősorban miattuk alkalmaznak civilnek látszó autókat.

A rendőrség cáfolta azon információkat, miszerint a jelöletlen autók gyorshajtásba hajszolják az egyébként szabályosan közlekedő civil kocsikat.

„A rendőrnek nem fűződik érdeke a bírság kiszabásához. A menet közbeni mérésekre alkalmas kocsival ráadásul nem kell a mért járművel azonos sebességgel, sőt még csak ugyanabban a sávban sem haladni. A szabályszegésen ért járművet pedig ott állítják le, ahol azt biztonságosan meg lehet tenni – autópálya leállósávjában például nem”

– írták. A közleményhez egy videót is mellékeltek, melyen azt mutatják be, amit a rendőrautó berendezése lát akció közben: