Fotó/Twitter/FoolsBridge

Már százötven teherautót megzabált a Hülyeség Hídja – fotók

Van egy híd Szentpéterváron, ahová lényegében meghalni mennek a teherautók. Egy polgári lakás plafonja alatt nagyobb hely van, mint a híd alatt, mely a napokban fogyasztotta el a százötvenedik járgányt, akinek sofőrje fütyült a magasságkorlátozásra.

A mindössze 2,7 méter magas hidat 2009-ben építették, és a 444.hu cikke szerint hamar kiderült, hogy erős szűrője lesz a figyelmetlen teherautósofőröknek.

A kitett magasságkorlátozás dacára ugyanis sorra akadtak el alatta a gépek, azon egyszerű oknál fogva, hogy a sofőrök vagy nem vették észre a táblát, vagy tettek rá, úgy gondolván, úgyis átfér alatta a kocsi. Miattuk hamar a Hülyeség Hídjaként kezdték emlegetni a szerkezetet, mely alatt most vasárnap elakadt a százötvenedik teherautó:

Erről a szép, kerek számról még a Moscow Times is beszámolt, és egy emberes trollkodásra sem kellett sokat várni:

Fotó: themoscowtimes.com

Az évi 16,67 teherautót fogyasztó hídnak saját Twitter-fiókja van. Ide egyébként felkerült a hétfő este, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé siető emeletes busz is, melynek sikerült magasságkorlátozó kapuba csapódnia. A balesetben 27-en sérültek meg, többen súlyosan.

Fotó/Twitter/FoolsBridge