„Semmi játék nincs, csak beton és fű” – te is segíthetsz a borsodi óvodának

„Semmi játék nincs, csak beton és fű” – te is segíthetsz a borsodi óvodának

A foglalkozásokhoz sincs elegendő játék a kiscsécsi óvodában, az önkormányzat csak a legszükségesebbeket állja, udvari eszközökre már nem futja. Az intézmény óvónője a netezők segítségében bízik.

A Hír TV cikke szerint a kicsécsi óvoda egyik pedagógusa a Facebook-oldalán írta le az intézmény áldatlan állapotát. Szavai szerint

„az udvarunkon semmi játék nincs, csak beton és fű”

Az óvónő szerint főként udvari eszközökre lenne szükségük, amelyek lekötnék és fejlesztenék a gyerekeket. Mint mondta, rendkívül nehéz játékok nélkül megoldani, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, és hasznosan teljen az idejük. Az óvónő elsősorban olyan minőségi játékokat kérne az adományozóktól, amiknek a gyerekek hasznát veszik.

„Minden mozgásfejlesztő játék érdekelne bennünket, a rollertől a bicikliig, a különböző mászókákig, csúszdákig, amely megfelel az EU-s követelményeknek”

– mondta a Hír TV-nek Virág Anikó, intézményvezető.

A riport szerint a kesznyéteni óvoda négy helybeni és egy kihelyezett csoporttal működik. Az intézményre egy kiadós felújítás is ráférne, a vezető szerint folyamatosan pályázak, de ezeket csak ritkán koronázza siker.