Megmenekül a rimóci család: Brüsszelből utalták át a tartozás összegét

Megmenekül a rimóci család: Brüsszelből utalták át a tartozás összegét

Felemelő fordulatot vett annak a rimóci családnak a története, amelyről az ATV híradója közölt riportot múlt pénteken. Üzent is a névtelen jótevő.

Egy 1,2 millió forintos tartozás miatt került veszélybe egy nyolc éves, izomsorvadásban szenvedő kislánynak és édesanyjának az otthona, de a tévé tudósítása után többen is felajánlották segítségüket.

Köztük az a névtelenséget kérő, Brüsszelben élő család, amely átvállalta a tartozás teljes összegét, és információk szerint már el is utalta a pénzt a családnak.

Lackó Henrietta és kislánya akkor került nagy bajba, amikor az édesapa májusban horgászás közben rosszul lett, beesett a Szécsényhez közeli horgásztóba és meghalt. Az ATV cikke szerint a Nógrád megyei Rimócon rendezett körülmények között élő családban a nyolc éves kislány súlyos beteg. Izomsorvadása miatt nem tud mozogni. Iskolába jár, jól tanul és bízik abban, hogy meggyógyul.

Pénteken az édesanya még azt mesélte, hogy már eddig is sokan segítettek rajtuk, de komoly bajba kerültek. A házukra felvett hitelt nem tudja visszafizetni, jó esetben albérlőként maradhatnak a házukban.

Már másnap sokan jelentkeztek, hogy segítenének a családon. Köztük egy névtelenséget kérő férfi Brüsszelből hívta fel az ATV stábját, hogy a teljes összeget szeretné átutalni az édesanyának. Nem telt el négy nap és a pénz megérkezett.

„SMS-t kaptam, hogy megérkezett az utalás… Itt van, hogy 1 millió 263 ezer 460 forint” – meséli Henrietta a csatornának.

„Nem tudom, hogy háláljam meg, vagy nem tudom, hogy alkalmam lesz-e valaha találkozni vele, vagy biztos megismerné a kislányomat is”.

A névtelen adományozó e-mailben csak annyit kért a tévétől, hogy mondják el:

adományával arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy ha ma Magyarországon, akik megengedhetik maguknak, hogy másokon segítsenek, azt meg is tennék, akkor senkinek nem kellene elveszíteni az otthonát és az utcára kerülnie.