Kylian Mbappé Lottin

Beteg gyerekeknek adta a vébén keresett összes pénzét a világbajnok francia válogatott sztárja

Csodálatos ajándékot kaptak a beteg gyermekek az oroszországi világbajnokság 19 éves francia sztárjától, Kylian Mbappétól: a világbajnok csatár az összes itt keresett pénzét nekik adományozta.

Mbappé már a vébé előtt bejelentette, hogy a pénzt, amit a tornán keres, a Premiers de Cordée nevű szervezetnek adományozza. A 444 cikke szerint a sportoló által támogatott szervezet beteg gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget, edzéseket és tornákat szervez számukra.

Hogy mennyi pénzt is kap Premiers de Cordée, az attól függött, hogy a francia csapat hogyan szerepel a megmérettetésen.

Miután a franciák a döntőig meneteltek, és ott 4-2-re megverték a világbajnokság óriási meglepetésének számító, iszonyatos lelki erejű horvátokat, Mbappé 500 ezer dollárt, azaz mintegy 138 millió forintot keresett – és ezt most mind eljótékonykodja.

A félmillió dollár úgy jön ki, hogy Mbappé a vébén minden egyes mérkőzésért kapott 22 300 dollárt, és a francia fociszövetség is megdobta egy 350 ezres bónusszal. A sztár egy centet nem tesz el ebből, az összes pénz megy a beteg gyerekeknek.

A vébé ezüstérmes Horvátország csapatában is van egy olyan játékos, aki másokon való segítségre is használja a pénzét. Ante Rebic konkrétan a szülőfalujában élők összes adósságát, tartozását és hitelét kifizette.

Kylian Mbappé Lottin