Filléres repülőjegyes átverés terjed a Facebookon – mutatjuk, be ne dőlj neki

Filléres repülőjegyes átverés terjed a Facebookon – mutatjuk, be ne dőlj neki

1-2 euróért lehet venni jegyet az egyik fapados légitársaságnál egy, a Facebookon pörgetett akció szerint. Az egész azonban ordas nagy kamu, melynek a bankszámlád látja a kárát.

A felhívás szerint a Wizz Air adja néhány csoki áráért a repjegyeit – írta az Index. Valójában azonban szó nincs ilyenről, annyi történt, hogy lemásolták a légitársaság honlapját, és néhány kattintás után már a bankkártyaadataidat kéri a kártékony oldal.

Fotó: Index

A kamuról időközben a Wizz Air is kiadott egy közleményt, melyet az Index publikált:

„A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségimédia-felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat”