Glamour-napok: így vernek át a kuponokkal, ha nem figyelsz

Glamour-napok: így vernek át a kuponokkal, ha nem figyelsz

Érdekes leleplezést tett a Kiszámoló pénzügyi blog: a mától vasárnapig tartó Glamour-napok akciói közöl nem minden olcsó, ami annak látszik.

A hagyományos őszi shoppingünnep idén több mint 4000 üzletben ígér 20-70%-os kedvezményt a Glamour kuponok segítségével, ám sok helyen a korábban felárazott termékeket árazzák most le, vagyis csak úgy érzed, mintha jó vételt csinálnál.

A feleségem olvassa a fórumokon a friss bejegyzéseket, hogy valaki egy mosogatógépet szeretett volna venni egy országos elektronikai üzletláncnál, de kivárt a vásárlással, várt a Glamour kuponra. Ki sem találjátok, pont annyival lett drágább a gép, mint amennyivel olcsóbbá lett a Glamour kupon miatt

– idézi a blog, míg egy másik példát említve, valaki

egy nagy online áruházban tett egy terméket a kosarába néhány napja, ma az is megdrágult, de szerencsére akciós kuponnal ugyanannyiba kerül, mint eddig.

„Érdemes észnél lenned, sajnos nem minden akciós, ami annak tűnik. Ráadásul legtöbbször egész éven át vannak akciók akár nagy értékű műszaki termékekre is, nem biztos, hogy most érdemes megvenned a nagy sietségben” – foglalja össze a Kiszámoló, hogy miért nem muszáj a hétvégén iszonyatos tömegben, közel sem biztos, hogy jó árú termékekért egymást taposni.

És egy plusz tipp: az Árukeresőn szinte minden terméket leellenőrizhetsz vásárlás előtt, sőt, a termékadatlapon grafikon „leplezi le”, hogy hogyan változott az ár az elmúlt időszakban.