Medvét is sütnek az erdélyi barbecue fesztiválon

Medvét is sütnek az erdélyi barbecue fesztiválon

Nem túloznak az I. Transylvanian BBQ Festival szervezői, mikor azt mondják, különleges fogásokkal ismerkedhetsz a hétvégén a sepsziszentgyörgyi gasztrofeszten: többek között macihús is kerül az érdeklődők tányérjára.

Június 8-10-én rendezik meg Sepsiszentgyörgyön Románia első barbecue fesztiválját – írta a Transindex. Az I. Transylvanian BBQ Festival húskínálata között kapásból találni olyat, ami biztosan nem kerül a hétköznapokban az ember elé:

„A hétvégi barbecue fesztivál remek lehetőséget ad arra, hogy a helyi alapanyagok felhasználásával újfajta ízvilággal ismerkedjünk meg, valamint újszerű értelmezést adjunk az akár vaddisznó– és medvehúsból elkészített ételeknek is, ugyanis a csapatok a csirke, sertésoldalas, sertéslapocka, marhaszegy mellett a meglepetés kategóriában a nálunk vadon élő állatok húsából is készítenek ínyencségeket”

– idézte a lap Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnökét.

A barbecue versenyre hét csapat nevezett, fogásaikat egy héttagú zsűri bírálja majd el.