Vihar (fotó: pixabay)

Itt szakadhat le az ég szombaton

A hétvégén sem úszod meg a zivatarokat, felhőszakadásokat, viharos szélre és jégesőre is figyelmeztetnek a szakemberek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére veszélyjelzést adott ki szombatra vonatkozóan, mutatjuk, merre járhatsz pórul.

A prognózis szerint szombaton a változó mennyiségű felhőzetből az északnyugati részeket kivéve szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk lesz, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul, a keleti határ mentén lesz a legmelegebb.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a déli és keleti országrészben szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, amelyeket helyenként felhőszakadás ( >20-30 mm), viharos széllökés (~60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm körüli) kísérhet. A Dél-Alföldön egy-egy intenzívebb zivatar is kialakulhat, amelyet 2 cm-nél nagyobb jég, illetve 80 km/h-nál erősebb széllökés is kísérhet.

A fentiek miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére adott ki figyelmeztetést:

Fotó: met.hu

Vasárnap a meteorológusok szerint napos és erősebben felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

Vihar (fotó: pixabay)