Fotó: Facebook/Végh Tünde

Megőrülsz: visszatérhetett az országba Robi, a medve – videó

Nincs vége a medvesztorinak: a jelek szerint visszatérhetett az országba a héten a magyar-szlovák határnál szabadon engedett mackó, aki fenekestül felforgatta kis hazánkat.

Lassan szappanoperai magasságokba emelkedik a medve-ügy, melyről még kis túlzással a kör négyszögesítésével foglalkozó periodikák is foglalkoztak.

Azt hittük, hogy a Szlovákia felől érkezett, Tömörkényig, majd Dócig eljutott, Sándorfalvánál elfogott, fiatal hímnek hitt, de valójában egy 10 éves nőstény mackó története ott véget ért, hogy szerda este szabadon engedték Magyarország és Szlovákia határán, Szlovákia felé.

A nyomkövetővel ellátott Robi – mert így hívják, dacára a hamariságból fakadó nemtévesztésnek – először nyomkövetőjét hagyta el, majd pedig a jelek szerint visszatérhetett az országba.

A HVG-t egy olvasója arról informálta, hogy szombat reggel egy medvét láttak szlovák határtól 70 kilométerre, a borsodi Sajókeresztúron sétálni. A medvéről fotó és videó is készült.

https://www.facebook.com/tunde.vegh.7/posts/1876448349080032

Hogy Robiról van-e szó, vagy egy új tenyeres-talpas bundás látogatott el hozzánk, egyelőre kérdéses, de valószínű, hogy az ország mackója kanyarodhatott vissza hozzánk.

Fotó: Facebook/Végh Tünde