Vihar Nógrád megyében (MTI Fotó: Komka Péter)

Videó: így ront az országra a nagy lehűlés

Csütörtök délután négy körül már Sopron felé közeledett az a hidegfront, mely egy csapásra kisöpri a nyári meleget, tizenfokos lehűlést hozva péntekre. Az Időkép animációján óráról órára látszik, hogyan kebelezi be a rossz idő az országot.

Már kedden megírtuk, hogy csütörtök este elvágják a kánikulát. Egy olyan hidegfront érkezik meg, mely pár hónappal előbbre tekeri a hőérzeted, konkrétan inkább lesz ősz, mint nyár.

Az Időkép a front érkezéséről egy videót is készített csütörtökön, melyen láthatod, hogyan söpör át az az országon:

Forrás: Időkép

A portál szerint a front felhőzetéből péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is, majd napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani. Több helyen hullhat jelentős csapadék, a legnagyobb mennyiségre előreláthatólag északkeleten van kilátás. Délután kezd nyugat, északnyugat felől csökkenni a felhőzet.

És ez még nem minden. A front átvonulását viharossá fokozódó északnyugati szél és jelentős lehűlés is kíséri.

A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, a leghűvösebb a tartósan csapadékos dél-dunántúli tájakon lehet. 23-24 fokot még délelőtt délkeleten, délután a már naposabb északnyugati tájakon mérhetsz.

Ez a videó a Sopronhoz közeli, ausztriai Ritzingben készült nem sokkal 19 óra előtt:

Ma délutáni jégeső a Sopron melletti Ritzing-ben (Ausztria)!

Nem sokkal ezelőtti jégeső a Sopron melletti Ritzing-ben (Ausztria)!Videó: Romana Reitgruber

Gepostet von MetHíradó am Donnerstag, 21. Juni 2018

A hétvégét is megeszi a fene.

Az Időkép szerint a front hétvégére elvonul, kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből már csak elszórtan fordulhat elő egy-egy zápor, északkeleten esetleg zivatar.

Ugyanakkor fújhatod a strandidőt. Szombaton még többfelé lesz élénk, erős az északnyugati szél, vasárnap inkább már csak a Dunántúlon és délen lehet élénk a légmozgás. Hajnalonként meglehetősen hűvös lesz, sokfelé 10 foknál is alacsonyabbra süllyed a hőmérséklet, napközben pedig 18-23 fokra számíthatsz.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!