Fotó: Facebook/DAKK

Leszállított egy nőt a kecskeméti buszsofőr, mert rászólt, hogy ne telefonáljon vezetés közben

Hosszasan csevegett a telefonon az egyik kecskeméti járat sofőrje, és mikor ezt szóvá tette neki egy idős nő, leparancsolta utasát a buszról. A szürreális jelenet megdöbbentette az utasokat és a közlekedési társaságot is.

Minderről a Hírös.hu számolt be. A lap szerint az eset csütörtökön történt. Miután a sofőr már hosszú ideje lógott a telefonon, miközben a buszt vezette, a néni szólt neki, hogy mindannyiuk biztonságát veszélyezteti, legyen szíves, fejezze ezt be.

A fiatal sofőr erre kikérte magának a nő intését, megállt a következő megállóban, és közölte, addig nem megy tovább, míg az idős nő le nem száll a buszról.

Az utasok elmondása szerint a sofőr leszállt, és a járdán folytatta a telefonálást. Percek teltek el, az utasok elkezdtek leszállni, voltak, akik átszálltak egy másik buszra. Végül a sofőrt telefonálása miatt figyelmeztető nő is leszállt, mire a busz fiatal kapitánya visszaült a volán mögé, és elindult.

A DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. az eset kapcsán azt közölte: megdöbbenve értesültek az esetről, vizsgálatot indítottak az ügyben, ez idejére pedig felfüggesztették a szóban forgó sofőrt a munkavégzés alól.

Fotó: Facebook/DAKK