A cseszneki vár (fotó: Wikipedia)

Úgy eltévedt szegény kiránduló Cseszneknél, hogy rendőrt hívott

Eltévedt a Csesznek környéki erdőben egy budapeti férfi, és annyira nem találta a kiutat, hogy rendőri segítséget kellett kérnie.

Egy budapesti lakos tett bejelentést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 23-án 17 óra 11 perckor, hogy eltévedt a Csesznek környékén lévő erdőben – írta honlapján a rendőrség vasárnap.

A Zirci Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka telefonon fel tudta venni a kapcsolatot a férfival, így a bajba jutott leírta a környéket, ahol tartózkodott illetve ahol túrázása során járt.

A helyszínhez érkező járőrök a szolgálati autóval elindultak a turistaútvonal irányába, és a gépkocsi hangjelzésével próbálták a kirándulót a helyes útra visszairányítani.

A bejelentést követő egy óra múlva a rendőrök egy ösvényen megtalálták az eltévedt férfit. A rendőröknek elmondta, hogy 9 óra körül indult el Cseszneken a vár alatt lévő turistaútvonalon barangolni, de eltévedt. A férfi nem sérült meg, így a Zirci Rendőrőrs munkatársai a túrázót a Cseszneken parkoló gépkocsijához vitték, ahonnan hazautazott.

A cseszneki vár (fotó: Wikipedia)