Színesre festették a járdát – bűncselekménnyel gyanúsítják a Kutyapárt passzivistáit

Színesre festették a járdát – bűncselekménnyel gyanúsítják a Kutyapárt passzivistáit

A rendőrségi határozat szerint majdnem 400 ezer forint kárt okoztak azzal, hogy a repedezett, csúnya járdát színesre festették, ez pedig már nem szabálysértési kategória.

394 ezer forintra büntetnék a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „passzivistáit” (a pártban így hívják az aktivistákat), amiért Székesfehérváron, a Budai úton színes festékkel festettek le egy nagyjából 10 méter hosszú, teljesen tönkrement járdaszakaszt két hónappal ezelőtt – írja a Szeretlek Magyarország.

A lap megkérdezte az akció egyik szervezőjét és kivitelezőjét; Fenekes Roland azt mondta,

„csakúgy, mint a hasonló korábbiakkal, az volt a célunk, hogy felhívjuk az illetékesek figyelmét a járda életveszélyes állapotára. Azt szeretnénk, ha kijavítanák. Biciklivel, gördeszkával, de akár gyalog is veszélyes itt végigmenni.”

Ehhez képest az akció idején megjelent először egy járőr, majd később egy helyszínelőautó is, akik állításuk szerint lakossági bejelentés alapján érkeztek, mindez két hónapja történt.

Most pedig Fenekes és társai határozatot kaptak a rendőrségtől, amiben az áll, az eddig „szándékos rongálással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés” helyett immár bűncselekménnyel gyanúsítják őket, ugyanis a kárérték – a rendőrség szerint – meghaladja az 50 ezer forintot: egészen pontosan 394 ezer forint kárt okoztak a töredezett, veszélyes járda figyelemfelkeltő kipingálásával.

A „károkozás” azonban láthatóan nem zavarja a városfenntartókat, ugyanis a négyszínű járdaszakasz azóta is ugyanúgy néz ki, nem kapott új burkolatot. A párt egy korábbi, hasonló akciója után – a város egy másik részén – leaszfaltozták a járdát.