Hőség

Szuper nyaralóidővel köszönt be a július

A napsütésé és a felmelegedésé lesz a főszerep az előttünk álló napokban: többfelé 30 fok körüli meleg lesz, ugyanakkor egy-egy zivatarra is számítani kell. Összességében azonban kiváló nyaralóidőt kapsz július első hetében, használd ki, ha teheted!

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint jellemzően napos idő várható, csapadék sehol sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12, a legmagasabb 21-25 fok között valószínű.

Kedden is túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. Legfeljebb a nyugati, délnyugati határvidékre sodródhat be nyugat felől egy-egy zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 8-14 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a többórás napsütés mellett elsősorban a Dunántúlon és az Alföld délnyugati részein valószínű helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 11-18, a maximum 26-31 fok között valószínű – idézte az MTI a prognózist.

Csütörtökön is napos időre lehet számítani. Helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-19, a legmagasabb 27-31 fok között alakul.

Pénteken több helyen várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a nap első felében délen még valószínű eső, zápor, zivatar, majd ott megszűnik a csapadék, és délután már csak helyenként lehet zápor. Több órára kisüt a nap, de megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Vasárnap helyenként zápor, néhol zivatar is lehet és erős lesz a szél is. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 23-28 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ilyen időben vétek nem vízparton múlatni az időt. Ha a Balaton partjára készülsz, mutatunk két cikket, mely hasznos lehet: kigyűjtöttük ugyanis a magyar tenger körüli összes ingyenes strandot, valamint azt is kilistáztuk, hogy a fizetős strandok tekintetében hol mennyiért csobbanhatsz.

Hőség