Részlet a 24.hu riportjából

Ingyen eteti a szegényeket egy egyiptomi kifőzdés a VIII. kerületben – videó

Hana Samir Kamel a Mátyás tér mellett visz egy kifőzdét, mely nem csak arról híres, hogy nagy adagok járnak jó pénzért, és minden finom, hanem arról is, hogy azok is jól lakhatnak itt, akiknek nincs pénzük kaját venni.

Hana Samir Kamel nyolc éve jött Magyarországra Egyiptomból – derült ki a 24.hu riportjából. Kifőzdéjében magyaros kajákat készít, de a gyros sem hiányzik az étlapról.

A környékbeliek szeretik, Samir finoman főz, nagy adagokat ad jó áron, kedves a vevőkkel. Mint mondja, nem is vevők, akik visszajárnak hozzá, hanem már barátok, és bizony ez tükröződik azok arcán is, akik a riport forgatása alatt betértek hozzá.

Amellett, hogy jó és olcsó a kaja, Samirt más miatt is szeretik: ingyen, kérdés nélkül eteti azokat, akik nem tudják megvenni a kaját. És nem a maradékot adja nekik, hanem azt, amit bárki másnak adna, aki éppen meg tudja fizetni.

“Keresztény vagyok, megtanultam a Bibliából, hogy adj a szegénynek legelőször. Nem a gazdagnak, ő meg tudja venni, hanem annak, aki nem tudja megvenni”

– mondja Samir. És nem csak mondja: a riport forgatásakor be is futott egy férfi, aki nem tudott ételt venni, viszont éhes volt. Samir egy akkora adag kaját adott neki dobozba, hogy alig hitte el.

“Nem kell mutogatni, hogy adtál, nem kell reklámozni. Ne hír legyen, hanem szeretet”

– vallja a férfi mosolyogva. Rengeteg honfitársunk példát vehetne róla.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!