Ahogy ez a zalai mókus hálálkodik megmentőjének, arra nincsenek szavak – fotó

Ahogy ez a zalai mókus hálálkodik megmentőjének, arra nincsenek szavak – fotó

Lesoványodott kismókus került az Állatmentő Sereghez Zala megyéből. A kis rágcsáló már jobban van, a szeretet, amivel segítője iránt viseltetik pedig süt a fotóból, melyet hétfő óta osztanak a Facebookon.

A poszt szerint a mókus közel két hete érkezett az állatmentőkhöz, de még kell néhány hét, mire annyira összekapja magát a kislány, hogy visszakerülhet a természetbe.

Az Állatmentő Sereg megmutatta a pindúrt, aki úgy kapaszkodik a rajta segítő kézbe, hogy elolvadsz:

Lassan két hete érkezett hozzánk ez a kismókus lesoványodva Zala megyéből.Pár hét és szabadulhat a leányzó ?Kérünk…

Közzétette: Állatmentő Sereg – 2018. július 9., hétfő

Az állatmentők a posztban arra is felhívták a figyelmet, hogy mentett mókusnak nem szabad tejet adni. Ha árva mókust talász, a szakemberek szerint Royal Canin macskatápszert kell adni (ez itt nem a reklám helye, hanem a hasznos tudásé).

„Sokszor belefutunk abba, hogy laikusok mókust „mentenek”. Mivel tagadhatatlanul kedves élőlények, ezért az a tapasztalatunk, hogy „megmentőjük” nem akarja átadni hozzáértőknek, csak akkor amikor már késő és a szenvedő kisállat halálát nekünk kell végignéznünk!

Ez a mókus szerencsés volt, mert jó ember találta meg. Köszönet a Zala megyei Állatvédelmi Járőrszolgálatnak és azoknak is, akik elhozták hozzánk!”

– zárul a poszt.