Rejtett kamerás videón egy amazonasi törzs utolsó élő tagja

Rejtett kamerás videón egy amazonasi törzs utolsó élő tagja

Különleges videó került fel a héten a YouTube-ra: a felvétel egy olyan férfiről készült, aki immáron két évtizede, lemészárolt törzse utolsó tagjaként él magányosan az amazonasi őserdőben, és még sosem került kapcsolatba a civilizációval.

A férfi törzsének tagjaival 1995-ben végeztek brazil farmerek, az egyetlen életben maradt tagot 1996 óta figyeli a brazil Nemzeti Indián Alapítvány (FUNAI) – írta az Index.

A 22 éve egyedül élő férfit most favágás közben filmezték, nyilván teljes titokban:

Az 50 év körüli bennszülöttel eddig nem léptek kapcsolatba, és nem is tervezik, diszkréten azonban segítik. Rendszeresen hagynak vadászatra és mezőgazdasági munkákra alkalmas eszközöket, illetve őshonos növények magjait azokon a helyeken, melyeket gyakran látogat.

A „Férfi Az Üregben” becenévvel ellátott ember vaddisznóra, majmokra és madarakra vadászik íjjal és nyilakkal. Gyakran ás üregeket, melyekbe kihegyezett botokat állít, így készítve csapdát (innen jön a beceneve). Emellett kukoricát és papaját is termel a megfigyelések szerint.

A FUNAI szerint egyébként 113, a civilizációval eddig soha kapcsolatba nem lépő törzs él az Amazonas esőerdeiben, ezekből eddig 27-et figyeltek meg.