Hatalmas ajándékot kapott a horvát gólörömkor letarolt fotós

Hatalmas ajándékot kapott a horvát gólörömkor letarolt fotós

Kedves fájdalomdíjat ajánlottak az AFP fotósának, Yuri Corteznek, akire az egész horvát csapat rádőlt, miután Mandzukic világbajnoki döntőbe juttatta a csapatot. A fotóriporter azt mondta, ezt az ajánlatot nem lehet visszautasítani.

Az 53 éves Cortezt akkor ismerte meg a világ, mikor Horvátországnak sikerült a hosszabbításban megszereznie a vezetést Anglia ellen, és mivel a szigetországiak nem tudtak már ikszelni, a találatnak köszönhetően találkoztak a horvátok a franciákkal a vasárnapi fináléban.

A fotóst már a játékosok is elkezdték a helyszínen puszilgatni/istápolni, de az igazi ajándék a horvát turisztikai hivataltól, a HTZ-től jött – írta az Origo. Cortezt ugyanis egész családjával meghívták egy egyhetes horvátországi nyaralásra.

„Horvátországba elég a jókedvedet és a kamerádat magaddal hoznod, biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogod a horvát tájakat és a történelmi szépségeket”

– idézte a cikk a HTZ közleményét. A fotós igent mondott az ajánlatra, augusztus végén érkezik is a négymilliós országba.

„Ez egy olyan ajánlat, amit nem lehet visszautasítani. Megtisztelő, hogy eljuthatok Horvátországba. A meccs után úgy éreztem, nekem is van közöm az országhoz, a döntőben is a horvátoknak szurkoltam”

– mondta a megajándékozott férfi, aki egyébként a baleset során kétséget kizáróan élete fotóit készítette el, melyekkel borítékolható a sajtódíj: