Fotó: Facebook/Jandarmeria Caras Severin

Kóbor kutya mentett meg a haláltól egy balesetet szenvedett bringást Romániában

Súlyos biciklibalesetet szenvedett egy kiránduló a Szemenik-hegységben. Ha nem megy oda hozzá egy kóbor kutya, hogy melegítse, már nem élt volna a hegyimentők érkezésekor.

A 40 éves bringásnak az esés következtében eltört a kulccsontja, a sérülések miatt pedig nem tudott továbbmenni – írta a Transindex.

Ekkor a semmiből, a fák közül előjött egy kóbor kutya, aki egészen addig ott volt a biciklis mellett, míg be nem futott a segítség.

Amikor a hegyimentők rátaláltak a férfira, már mutatkoztak rajta a kihűlés tünetei. Ha nincs ott a kutya, sokkal korábban kihűlt volna, a négylábú a testével melegítette a sérült kirándulót.

A kutya végig a mentőautó körül maradt, ahol ellátták a bringást. Mikor a kocsi elindult, egy darabig futott is utána. A hegyimentők a Facebookon mutattak fotókat a mentésről és a hős kutáyól:

Prietenul omului dă o lectie de "omenie"Am fost solicitați să intervenim de urgență, deoarece un bărbat a căzut cu…

Közzétette: Jandarmeria Caraș-Severin – 2018. július 16., hétfő

A történet az eb számára is happy enddel zárult. A cikk a Romania Insiderre hivatkozva azt írta, a Krassó-Szörény Megyei Tanács egyik képviselője már örökbe is fogadta azóta az állatot.

Câinele salvator și-a găsit stăpânJandarmii din cadrul Postului Montan Văliug împreună cu membrii Asociație Dogs Center…

Közzétette: Jandarmeria Caraș-Severin – 2018. július 19., csütörtök

Fotó: Facebook/Jandarmeria Caras Severin