Fotó: Facebook/Mályi Madármentő Állomás

Kigyulladt fészekből mentették ki a gólyafiókát Mezőcsáton – videó

Tűzoltókkal és az energiaszolgáltató munkatársaival száguldottak a madármentők Mezőcsátra vasárnap éjfél előtt egy villanyvezeték miatt meggyulladt gólyafészekhez. A fészekben egy sérült gólyafióka várta a megmentőit.

A mentésről a Mályi Madármentő Állomás adott hírt a Facebookon.

“Éjfél előtt kaptuk a hívást a Megyei Katasztrófavédelemtől, hogy Mezőcsáton a megázott fészek elkezdett füstölni mert bele ért a vezeték a fészekbe és benne rekedt a gólyafióka”

– áll a hétfő hajnalban publikált posztban.

“Azonnal autóba ültünk, és a Katasztrófavédelem és az ÉMÁSZ munkatársaival együtt felmentünk a fészekhez, és kimentettük a rémült fiókát. Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy áramütés is érte a fiókát, sokkos állapotban van. Biztonságba helyeztük a Mentőállomáson és az éjszaka folyamán többször ránézünk”

– írták a madármentők, videót is mutatva a pórul járt madárról:

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 perc

A füstölő fészekben rekedt a kis gólya fióka! 2018.07.22. – 00:31 percÉjfél előtt kaptuk a hívást a Megyei Katasztrófavédelemtől, hogy Mezőcsáton a megázott fészek elkezdett füstölni mert bele ért a vezeték a fészekbe és benne rekedt a gólya fióka. Azonnal autóba ültünk és a Katasztrófavédelem és az ÉMÁSZ munkatársaival együtt felmentünk a fészekhez és kimentettük a rémült fiókát. Egyelőre sajnos úgy néz ki, hogy áramütés is érte a fiókát, sokkos állapotban van. Biztonságba helyeztük a Mentőállomáson és az éjszaka folyamán többször ránézünk.Lehoczky KrisztiánMadármentő Állomás MályiHa támogatni kívánja munkánkat, és a kis betegek gyógyulását, akkor ezt Ön is megteheti.Bankszámlaszámunk:Mályi Természetvédelmi EgyesületERSTE BANK H. Zrt. 11600006-00000000-63004951Ha érdekesnek találtad ezt a bejegyzést, kérjük, oszd meg ismerőseiddel, hogy minél több bajba jutott madáron vagy emlősön tudjunk segíteni.Köszönjük.

Gepostet von Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue am Sonntag, 22. Juli 2018

Hétfő kora délután egy képet posztolt a fiókáról a madármentő állomás, így a kicsi remélhetőleg már gyógyul. A szakemberek szerint folyamatosan rázhatta szegényt az áram.

Folyamatosan rázhatta az áram a mezőcsáti gólya fiókát!Egyelőre még mindig az áramsokk hatása alatt áll a füstölő…

Gepostet von Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue am Montag, 23. Juli 2018

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!