Dugó Budapesten (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Drámai összefogás a budapesti dugóban – óriási köszönet az autósoknak, akik megtették ezt

A dugóban araszolva állt meg a szíve annak a hatvan év körüli sofőrnek, akit a kormányra borulva vettek észre a közlekedésben résztvevő autósok. Szerencsére rögtön szakszerűen segítettek rajta.

Az életmentésről az Országos Mentőszolgálat számolt be a Facebook-oldalán. A kormányra dőlt férfi láttán többen is megálltak a hétfő reggeli dugóban, és azonnal a segítségére siettek.

Négyen kiemelték a férfit a járműből és egy takaróra fektették. A segítők nemcsak hogy értesítették a mentőket, de a mentésirányító segítségével végzett vizsgálat után, azonnal meg is kezdték a férfi újraélesztését. A csapattá alakult laikus életmentők profi módon váltották egymást a mellkasi kompressziók közben, a hamar helyszínre érkező mentőmotor kiérkezéséig.

Végül az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően stabil állapotban, eset kocsi szállíthatta kórházba a férfit – írta a mentőszolgálat.

Ez a példa is alátámasztja, hogy mennyire fontos tisztában lenni az újraélesztés lépéseivel, mozdulataival. Hogy minél több emberhez eljusson a szó szerint életmentő tudás, minden hónap harmadik hétfőjén életmentőoktatást tartanak a mentősök a Mentőpalotában.

Dugó Budapesten (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)