Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Drámai újraélesztés zajlott a VIII. kerületben, a mentők is ámultak

Egy VIII. kerületi lakásba riasztották a Bázis Mentőállomás rohamkocsiját, ahol egy nő összeesett, és leállt a légzése. Az életéért való küzdelem kellős közepén egy nem várt segítő is befutott, és olyan fordulatot vett az újraélesztés, hogy az a sokat látott mentőket is meglepte.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre érkező mentők azonnal megkezdték az újraélesztést. És ekkor jött a furcsaság.

„Egy pap érkezett reverendában a helyszínre, akit a család értesített az újraélesztésről. A beteg életéért így már négyen is küzdöttek, ki-ki a maga módján. A mentőorvos lélegeztetett, az ápoló a gyógyszerekkel volt elfoglalva, a gépkocsivezető a mellkasi nyomásokat végezte, miközben a tiszteletes hangos imádkozásba kezdett a beteg mellé térdelve”

– áll a mentők Facebook-oldalán közzétettekben.

A poszt szerint a mentők saját szavukat is alig hallották a szenténektől, amihez a család többi tagja is csatlakozott, nem zavarta őket a betegért vívott küzdelemben. A beavatkozás hosszú percekig tartott, míg a beteg vérkeringése és valamivel később a légzése is visszatért, és stabil állapotban tudták kórházba szállítani.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat