Kicenzúrázta a Facebook Jézust, mert nem volt rajta ruha – videó

Kicenzúrázta a Facebook Jézust, mert nem volt rajta ruha – videó

Újra túlhajtotta magát a Facebook meztelenség-ellenes algoritmusa: kicenzúrázta a világ egyik leghíresebb festőjének képén Jézust, mivel meztelen volt a felsőteste, miközben épp levették a keresztről. Válaszul páratlan fricskával figurázta ki a közösségi oldalt egy turisztikai hivatal.

A Facebook annyira próbálja óvni felhasználók lelki/szellemi békéjét, hogy közben a hülyeségbe hal bele. A hvg.hu cikke szerint a közösségi oldal meztelenségfigyelő algoritmusa most egy 17. századi flamand festő, Paul Rubens munkáját vélte sértőnek. Ez nem volt más, mint a Keresztlevétel, Jézussal a közepén. Erről a képről van szó:

Fotó: Wikipedia

A kép egy, a flamand festészetet népszerűsítő Facebook-hirdetésbe került bele, itt csapott le rá a közösségi oldal, melynek alkotóját, Mark Zuckerberget nemrég a szenátus előtt szedték atomjaira a Facebook adatkezelési botránya miatt:

A félrement cenzúrára egy helyi turisztikai hivatal ütős videóban válaszolt: megmutatták, hogyan is nézne ki a hús-vér emberek között, a múzeumban a Facebook algoritmusának működése.

Az „fbi” feliratú emberek testesítik meg a közösségi oldalt, és a múzeum látogatóitól azt kérdezik, van-e Facebook-fiókjuk. Ha van, és meztelenkedést néznek épp, már rendet is csinálnak:

A videó mellett egy levelet is küldtek Zuckerbergnek, melyet több múzeum is aláírt. Ebben arra kérik a Facebook-mogult, hogy vizsgálja felül az algoritmust, mert, hát, nincs mit szépíteni rajta, jelenleg meglehetősen butácska.