Hatméteres világító keresztet avattak Bakson (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Világító óriáskeresztet állítottak Csongrádban – fotók

Monstre, világító keresztet állítottak fel a Csongrád megyei Bakson, melyet július utolsó szombatján fel is avattak. A tervek szerint az ország több pontjára kerül majd ilyen, emellett bíznak abban, hogy Ferenc pápa is meglátogatja.

A hat méter magas kereszt állítását a zalalövői Áldott Kereszt Egyesület kezdeményezte. A civil szervezet ezzel nem csak az ország keresztény gyökereire utal, hanem szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a Kárpát-medence cigányságának legfontosabb zarándokhelye, a Komárom-Esztergom megyében található Csatka kegyhelye jelentős felújításra szorul.

Hatméteres világító keresztet avattak Bakson (MTI Fotó: Rosta Tibor)

A rekonstrukció kezdeményezésének élére az Áldott Kereszt Egyesület állt dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője illetve dr. Márfi Gyula veszprémi érsek támogatásával – írta az MTI.

Hatméteres világító keresztet avattak Bakson (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Az egyesület illetve a hívő cigányság bízik abban, hogy a felújítás megvalósulása után Ferenc pápa Magyarországra látogat, és megáldja majd a csatkai kegyhelyet. A világító keresztek fényével neki is utat kívánnak mutatni Magyarország felé, jelezve azt, hogy Magyarország keresztény ország, és az is marad, mert hű a gyökereihez, lakói pedig vallják, hogy a keresztény hit erőt ad mindannyiuknak.

Júniusban Dabason nőtt ki a földből egy 10 méteres Jézus-szobor, ráadásul pont az Aldi mellett.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!