Forró kocsiban aszalta kutyáit egy agresszív nő, rettenetes bírságot kapott

Forró kocsiban aszalta kutyáit egy agresszív nő, rettenetes bírságot kapott

Borsos bírságot kapitt egy svájci nő, aki a tűző napon álló kocsijában hagyta kutyáit, miközben kávézott. Mikor a vendégek és a személyzet szólt neki az állatok miatt, fenyegetőzni és kiabálni kezdett.

Az eset a szlovéniai Lucija tengerparti üdülővárosban történt – írta az MTI a helyi sajtóra hivatkozva.

A 46 éves nő egy kutyát magával vitt a helyi kávézóba, kettőt viszont a forró kocsiban hagyott. Miután a dolgozók és a többi vendég is figyelmeztette a nőt a hőségre, és kérték, engedje ki a kutyákat, az kiabálni és fenyegetőzni kezdett.

A kávézó egyik alkalmazottja kihívta a rendőrséget, de a nő a rendőrökkel sem volt hajlandó együttműködni, és mindvégig sértegette őket. A rendőrök ezért kénytelenek voltak kényszerítő eszközöket alkalmazni.

A rendőrség közleménye szerint a kutyáknak nem esett baja, mert mindössze fél órát töltöttek a forró autóban, és az egyik ablak is résnyire nyitva volt.

A nőt a közrend és köznyugalom megzavarása miatt állították elő, valamint értesítették az állategészségügyi hivatalt is az állatvédelmi törvény megsértése miatt. A bíróság gyors eljárásban 1905 euró (uszkve 612 ezer forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte a turistát.