Azt hitte a szafarizó, jó ötlet megsimogatni a vad oroszlánt – videó

Azt hitte a szafarizó, jó ötlet megsimogatni a vad oroszlánt – videó

Jó ötletnek gondolta egy tanzániában kiránduló férfi, hogy a kocsiból kinyúlva megpaskol egy közel kétmázsás hím oroszlánt. Hogy mi történt ezután, azt videón mutatjuk meg.

Az IFL Science szerint az eset a Serengeti Nemzeti Parkban történt. A szafarizókat egy autó vitte, mely megállt az oroszlánok között, hogy jobban megfigyelhessék a kirándulók a nagyvadakat.

Egyikük azonban azt gondolta, simán belefér, hogy az elhúzott ablakon kinyúlva megcirógatja az éppen az autó mellett álló hím oroszlánt. Nem volt az:

https://www.youtube.com/watch?v=gW0zcp9yHro

Az akár 3 méter hosszúra és 2 mázsa tömegűre megnövő oroszlán vehemens nemtetszésnyilvánítása könnyen balesetbe torkollhatott volna.

Jól látszik, hogy mikor tudják az autóban, hogy baj van, megpróbálják behúzni az ablakot, az azonban vagy megszorult, vagy a stresszhelyzet miatt nem boldogultak. Minden esetre egy életre megtanulták, hogy az oroszlán, akárcsak a medve, nem játék.

Májusban egy kisgyerekes francia família volt annyira gyengeelméjű, hogy elindult sétálni a gepárdok között, és kis híján jól is lakatták őket: