Hőség Budapesten (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

36 fokot kapunk a jövő héten

Nagy mázlid van, ha most szabizol éppen, és a vízparton éled meg ezt a kánikulát, mely nem hogy csillapodna, hanem még erősödik is. A meteorológusok szerint a jövő héten közelebb lehet majd a hőmérséklet a 40, mint a 30 fokhoz, bónuszként pedig zivatarok, felhőszakadások is várhatóak.

Az Időkép szerint hétfőn betoppan egy finoman fogalmazva sem erős hidegfront, mely lehűlést nem, csak csapadékot hoz. A magasban pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk, melynek következtében elszórtan előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok, és helyenként élénk lehet az északias szél is, viszont nem frissül fel a levegő a talaj közelében, csak pár fokkal mérhetünk alacsonyabb maximumokat, általában 28 és 33 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, illetve fátyolfelhők is lehetnek az égen. Elsősorban a Dunántúlon helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A légmozgás csupán zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Közelebb lesz a 40 fok, mint a 30

Szerdán kevés fátyol– és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. Melegebb lesz, mint eddig volt: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul.

Csütörtökön gyengén felhős, túlnyomóan napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul a hét negyedik napján.

Pénteken nagyrészt gomolyfelhős, napos idő várható, majd estefelé nyugaton már több lehet a felhő. Zápor, zivatar elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő. A déli, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között alakul.

Hőség Budapesten (MTI Fotó: Balogh Zoltán)