Mentő (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Faág törte el egy fiatal motoros gerincét Budapesten

Korhadt faág szakadt motorozás közben egy 24 éves férfira a főváros XIII. kerületében, a motorosnak a balesetben eltört a gerince. A fiatalt mentő vitte kórházba, ahol órákig várt a vizsgálatra, miközben ordított a fájdalomtól a folyosón.

Kiss Erik a Blikk szerint a Lehel úton motorozott, mikor rászakadt a korhadt ág. Azonnal elveszítette az eszméletét, a következő emléke már az volt, hogy a mentők mondják neki, ne mozogjon, majd átrakták egy ágyra, miközben iszonyatosan fájt a háta.

„A kórházban tértem magamhoz, a barátnőm és a főnököm állt fölöttem. Röntgent és ultahangot végeztek, majd 3-4 órán keresztül hagytak a folyosón fájdalmaktól gyötörve, amíg a CT-vizsgálatra vártunk. Hárman is bementek előttem, én pedig törött gerinccel csak vártam, segítségért ordítottam. A CT után kaptam először fájdalomcsillapítót a kórházban, majd másnap este 5 órán át műtöttek”

– idézte a lap Eriket, akinek egy bordája is eltört a balesetben. A műtét egyébként szerencsésen sikerült, a gerincét összecsavarozták.

A fiatal motoros szerint a zárójelentést ki kellett javíttatni.

„Először azt írták rá, hogy a saját lábamon mentem be, és rendőri intézkedés sem történt. Ugyanakkor végtelenül hálás vagyok, mindent megtettek értem”

– nyilatkozta Erik, akiből a varratokat hetek múlva szedik majd ki, egy éven belül újra kell műteni, pár évig pedig a munkából is kimarad.

Elárulta azt is, kártérítési pert indított a fát kezelő cég ellen. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

Mentő (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)