Rendőrrel fenyegette a szoptató anyát a biztonsági őr a pécsi Árkádban

Rendőrrel fenyegette a szoptató anyát a biztonsági őr a pécsi Árkádban

Négyhetes kisbabáját szoptató anyát vegzált egy biztonsági őr Pécsett, az Árkádban, holott a nő egy pelenkával direkt eltakarta magát, nehogy véletlenül „zavarjon” bárkit is a gyermeke etetése. Kis híján rendőr és közszeméremsértés lett a vége.

Minderről a Bama írt az anyukára hivatkozva, aki a Facebookon számolt be az esetről. A cikk szerint a nő férjével és négyhetes babájával érkezett a hétvégén Pécsre. A gyermek megéhezett, anyja pedig leült vele egy padra, hogy megszoptassa.

„Mivel tudom, hogy egyeseket érzékenyen érinthet egy emlőből táplálkozó kisbaba látványa, gondosan eltakartam magam egy textilpelenkával, csak a kicsi baba látszott”

– idézte a lap a nő sorait.

A takarás nem volt elég. Perceken belül feltűnt a biztonsági őr, aki rászólt, hogy azonnal fejezze be a szoptatást, és azt is mondta, rendőrt hív, mert ez, ami itt folyik, közszeméremsértés. Elmondta, csak a pelenkázóban lehet szoptatni.

A nő azt kérte az őrtől, mutasson neki olyan áruházi szabályt, mely tiltja a bevásárlóközpont területén történő szoptatást, de ilyet az őr nem tudott mutatni.

A Bamának az Árkád sajtóreferense azt mondta, nincs ilyen szabályzatuk, az őrök csak javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázót a szoptató anyukák. Az ügyben belső vizsgálatot indítottak.

Nemrég a Feleségek Luxuskivitelben sztárja, Vasvári Vivien akadt ki egy mellette szoptató anyára, véleményét nem is rejtette véka alá: