Vörös lett a tenger a rettenetes bálnamészárlástól – videó

Vörös lett a tenger a rettenetes bálnamészárlástól – videó

Felkavaró képeket készített egy egyetemista a Feröer-szigeteken a napokban, ahol szűk fél óra alatt közel 200 bálnát mészároltak le a parton. A vérfürdőben még a gyermekek is részt vettek.

A Feröer-szigeteikek évente több száz, ha nem több ezer csőröscetet és a delfinfélék családjába tartozó globicephalát ölnek le húsukért, így készülve a kemény télre. Ez azonban felkavaró látvány lehet a kívülállóknak – mint ahogy a 22 éves Alaistar Warnak is az volt.

A Cambridge-i Egyetem hallgatója a múlt hónapban látogaott el a Skócia, Norvégia és Izland között fekvő vulkanikus szigetre, így ünnepelve frissen megszerzett diplomáját – írta a Metro. Egy kisváros partvidéki szakaszán járva azonban borzalmas látvány tárult elé.

A ceteket tömegével vontatták ki a partra hajóval, majd szinte az összes helyi odament, és módszeresen elkezdte meggyilkolni őket. Még a gyermekek is segítettek: húzták a köteleket, melynek végén a tetemek voltak, illetve a leölt ceteken ugrándoztak.

Ward szerint a mészárlás nem volt éppen humánus, sok cetnek a légzőnyílásába akasztották bele a méretes horgokat, így vonszolva őket. A helyiek fél óra alatt 180 cettel végeztek, vérük vörösre festette a tengert:

https://www.youtube.com/watch?v=ww-uOLF2fm0

A felkavaró mészárlást az állatjogi aktivisták már régóta kritizálják, szerintük erre a fajta kegyeetlenségre semmi szükség nincs.