Hőség Budapesten (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Újra bekebelezi az országot a forróság – térkép

A hosszú hétvége után sem kell temetned a nyarat, sőt! A friss előrejelzés szerint a folytatásban újra jön a 34 fok, a meteorológiai szolgálat már figyelmeztetést is kiadott a hőség miatt. Ráadásként zivatarokat kapsz, melyeket viharos szél kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint augusztus 20-án, hétfőn a fátyol– és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb délután, este északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 30 és 33 fok között alakul. A hőség miatt a Dunától keletre figyelmeztetést adtak ki:

Fotó: met.hu

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható, néhol zápor, zivatar kialakulhat. Helyenként megélénkül az északi szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között lesz. Jelen állás szerint a hét második napján is figyelmeztetés él majd több megyében a hőség miatt:

Fotó: met.hu

Szerdán derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, csapadék nem várható. Az északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a keddihez hasonlóan 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. A hőség miatti figyelmeztetés újabb megyére terjed ki:

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, nappal 30-34 fok várható.

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk., szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 33 fok között alakul.

Hőség Budapesten (MTI Fotó: Máthé Zoltán)