Augusztus 20: erre figyelmeztetnek a magyar mentők

Augusztus 20: erre figyelmeztetnek a magyar mentők

Nagy erőkkel biztosítják az augusztus 20-i állami ünnepségeket a mentők, külön tevékenységirányító csoportot is bevetnek a nemzeti ünnep alkalmából. A bajok elkerülése érdekében az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán hívta fel pár fontos dologra a figyelmet.

A poszt szerint a fővárosi rendezvények helyszínein 36 pluszként szervezett mentőegységgel, köztük 2 sürgősségi ellátóhellyel állnak majd készenlétben, egy előre, gondosan kidolgozott mentési terv alapján időszakonként és helyszínenként alkalmazkodva az aktuális programokhoz. A mentés összehangolására külön tevékenységirányító csoport is működni fog.

A mentők arra kérik az ünneplőket, hogy a rendezvények helyszínein hallgassanak a figyelmeztetésekre, vigyázzanak a gyermekekre és ne másszanak fel veszélyes helyekre a jobb kilátás reményében. Baj esetén segítséget leggyorsabban a helyszínen lévő mentőegységektől, illetve szükség esetén telefonos segélyhívással is kérhetnek.

A fővárosi tűzijátékot biztosító mentőautók konvoja 17 órakor indul a Markó utcából a Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca útvonalon keresztül a Duna-part felé.