Ma is kánikula lesz – a szakemberek szerint idén elmarad az ősz

A tartós hőség miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet főként az Alföldön, illetve a városokban meghaladhatja a 25 Celsius-fokot. Vas, Zala és Nógrád megye kivételével az egész országban elsőfokú a figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő. A sok napsütés mellett csak néhol alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zápor, zivatar környezetében átmenetileg megerősödhet a szél.

Elmarad az ősz?

És jövő hét végére ugyan mérséklődik a meleg, de ennél érdekesebb hír, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint ősszel is folytatódik majd a nyár.

Erről az Index írt az accuweather.com jóslata alapján, mely szerint az egész nyarat és a teljes kontinenst jellemző hőség ősz végéig kitart.

Csak Dél-Európa számíthat némi őszre, ott esős lesz az idő – írják. A brit szigeteken, Franciaországban és Németországban októberben egy kicsit enyhülni fog a meleg. Az átlagos hőmérséklet 1-3 Celsius-fokkal lesz a megszokott felett Nagy-Britanniában – mondta Ala Reppert, az AccuWeather vezető meteorológusa.

Németországban, Franciaországban, Hollandiában ennél melegebb lesz, ahogy Magyarországon is. A legtöbb esőre Írországban és Skóciában számítanak.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!