Székhelyi József (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Szívszorító utolsó kívánsága volt Székhelyi Józsefnek

Augusztus utolsó vasárnapján búcsúztatják a napokban elhunyt Székhelyi Józsefet. Most kiderült, mi volt a Jászai Mari-díjas színművész utolsó kívánsága.

Mint ismert, augusztus 22-én, 71 éves korában elhunyt Székhelyi József színművész, rendező, az Élet Menete Alapítvány egyik alapítója. Székhelyi daganatos megbetegedéssel küzdött, a színművészt a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről a családdal egyeztetve intézkednek.

Székhelyi Józsefnek a legkisebb lánya, Sára mindössze hat esztendős – írta a Ripost. Székhelyi és a gyermek között különleges kapcsolat volt, imádták egymást. Mikor a színész elkezdte a kemoterápiát, nem engedte, hogy a kislány látogassa, nem akarta, hogy így lássa, és az megviselje.

„Hatvanöt éves voltam, amikor megszületett a hercegnőm, tudtam, hogy nem én kísérem majd az oltárhoz, de abban bíztam, hogy azért látni fogom még elballagni az általános iskolából… De azt nem gondoltam, hogy ez a durva betegség ezt is meghiúsíthatja! Én akartam Sárikámnak elmondani az ő kis nyelvén, hogy lehet, hamarosan el kell búcsúznunk, de majd odafentről vigyázok rá! Csak ennyit tudtam neki ígérni… Ha legyőz ez az átokfajzat, az biztos, hogy nem szeretném, hogy ott legyen a temetésemen – sajnos most már beszélni kell erről -, és nyilván a család is így látja jónak!”

– idézte a lap Székhelyit.

A színművész búcsúztatása augusztus 26-án, vasárnap 14 órakor lesz Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Székhelyi József (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)