Favágás (fotó: Pixabay)

Két férfit ölt meg a kidőlő fa Rábaközben

Favágás közben halt meg két férfi a napokban két rábaközi községben, egyikük rutinos favágó volt, a másik csak segítségként volt jelen a munkánál. A rendőrség halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást.

A tragikus esetekről a Kisalföld cikkezett kedden. A lap szerint Kónyban egy, a 60-as éveiben járó férfival végzett a kidőlő fa. A férfi gyakorlott favágó volt, a fa azonban korhadt belseje miatt nem úgy dőlt, ahogy arra számítani lehetett.

Az elrepedt és felvágódó törzs olyan súlyos fej– és mellkassérüléseket okozott a férfinél, hogy hiába érkezett hozzá mentőautó, mentőhelikopter, nem lehetett megmenteni az életét.

A másik végzetes baleset a Rába mellett, Mérges közelében, egy hullámtérben történt. Itt egy 54 éves férfi nem tudott kitérni a dőlő fa elől, ő csupán segítségként volt kint fát vágni. A lap szerint a férfit felesége, hétéves kislánya és felnőtt fia gyászolja.

A Kisalföldnek a rendőrség elárulta, a rábaszentmihályi eset kapcsán foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntett gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. A kónyi tragédia körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

Favágás (fotó: Pixabay)