Trolibusz (fotó: Wikipedia)

Fuldokló idős nőt vert egy férfi a 76-os trolin

Ököllel mosott be egy idős, fuldokló nőnek egy férfi a 76-os trolin Budapesten a napokban, miután zavarta, hogy a nő nem volt hajlandó becsukni az ablakot. A BKV nem tud semmiről, a család rendőrségre vinné az ügyet.

A 67 éves Szabó Edit hétfő délután fél kettő körül utazott a trolin. A nő a Blikk szerint pszichés fulladással küzd, mióta egyik gyermeke meghalt. Megműtötték, de a fulladás stresszhelyzetben és meleg időben így is fokozódik.

Edit leült egy ülésre, ahol nyitva volt az ablak. Mögötte egy 50-60 év körüli férfi ült, aki szólt neki, csukja be az ablakot, mert fáj a füle. A nő elmondta, nehezen lélegzik, szeretné nyitva hagyni.

A férfi erre előre nyúlt, és becsukta az ablakot, melyet Edit kinyitott. A jelenet többször megismétlődött, a férfire egy másik utas rászólt, hogy higgadjon le, Juditnak pedig azt mondta, nyugodtan hagyja nyitva az ablakot, mert nincs levegő, és tartsa ott a kezét, hogy ne tudja becsukni a férfi. A férfi ekkor szitkozódni kezdett, majd ököllel arcon ütötte Juditot, majd pedig leszállt.

A nő sírva hívta fel a lányát, beszéd közben alig kapott levegőt, annyira fulladt, hogy alig tudta elmondani a történteket. A lány a Blikknek azt mondta, rendőrségi feljelentést fontolgatnak.

A lap megkereste a BKV-t, de a tömegközlekedési cég nem tud semmit a leírt esetről.

Trolibusz (fotó: Wikipedia)