Három meccs alatt 45 (!) gólt rúgtak egy magyar focicsapatnak

Három meccs alatt 45 (!) gólt rúgtak egy magyar focicsapatnak

Nagy valószínűséggel negatív rekord született a mennyei megyeiben: a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklós csapata három meccs alatt közel félszáz gólt kapott.

A vezetőedző válságos állapotokat emlegetett, és azt kell mondjuk, szerintünk az analízisével Josep Guardiola is tökéletesen egyetértene.

A Kisalföld szerint a Fertőszentmiklós a megyei I. osztály nyitómeccsén 15-0-ra kapott ki a Bácsától, aztán a Kapuvár ellen 11-0-át játszott. Itt csak azért állt meg ennyinél a számláló, mert a csapatnál sérülések miatt az együttes létszáma a megengedett alá csökkent, ezért félbe kellett szakítani a meccset. Utoljára a Csornával találkozott, annak a derbinek 19-semmi lett a vége.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a statisztika alapján a gárda 6 percenként kapott egy találatot.

A lap szerint Horváth István korábbi megbízott vezetőedző nemrég még válságos helyzetről beszélt. A helyzet azóta sem javult, most Keresztes Szilárd és Péter Dániel irányítják a csapatot játékos-edzőként.

„Elég kilátástalannak tűnik a helyzetünk, kevesen vagyunk, az ificsapatból töltjük fel a keretünket, de mindennap azért dolgozunk, hogy Fertőszentmiklós ne tűnjön el a megyei labdarúgás térképéről. Szomorú, hogy egy lassan százéves egyesület ilyen helyzetbe kerülhet. A pénz egyre fontosabb az amatőr labdarúgásban is, ennek vagyunk most mi is a szenvedő alanyai. Sajnos nincsenek meg azok a lehetőségeink, hogy nagyobb juttatást biztosítsunk a játékosainknak és nem is akarunk ebben másokkal versenyezni”

– nyilatkozott Keresztes Szilárd a Kisalföldnek. Hozzátette, a korábbi gárda egy baráti társaság volt, de nem kötődtek Fertőszentmiklóshoz, a múlt évi keretből pedig mindössze csak hárman maradtak. Megpróbálnak kitartani télig, és kibekkelni a kizárást. Az eredményeik alapján pokoli egy küzdelem lesz.