Dzsudzsák Balázs (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Egy megye I-es csapat bejelentkezett Dzsudzsákért, zseniális ajánlattal

Nyílt levelet írt a Megye I-ben küzdő Siklós FC Dzsudzsák Balázsnak, melyben nem mást ajánlanak neki, mint karriert a fürdőjéről és váráról is ismert baranyai kisvárosban. A Facebookra posztolt sorokhoz dőlnek a kommentek, és néhányat érdemes lenne kinyomtatni és bekeretezni.

Dzsudzsák Balázsról a napokban az a hír járta, hogy sem a Vidi, sem pedig a német Hamburg nem igazolta le, mivel a magyar nem gyenge, havi 48 millió forintos fizetésért hajlandó csak focizni.

Na, ennyi pénze nincs a Siklós FC-nek, viszont mással kompenzálnák a kissé irreális igényeket, plusz, Dzsudzsinak is jól jönne, ha játszana valahol, mert addig a magyar válogatottban sem szerepelhet. A baranyai csapatnak pont kell egy jó ballábas, így adta magát a lehetőség, hogy megkörnyékezik a klasszist:

„Arra gondoltunk, hogy – esetleg – tudnánk neked segíteni! Korrekt módon. Tudod: úgy, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Az a helyzet, hogy a csapatunknak égetően szüksége lenne egy jó ballábas játékosra, ráadásul pont egy szélsőre. Sokat gondolkodtunk, hogy kit is tudnánk erre a posztra leigazolni, de a közelben sajnos nem találtunk minden szempontból megfelelő játékost”

kezdődik a levél, leszögezve, hogy nekik nincs ugyan havi 48 milliójuk, de Dzsudzsi alhatna az ország egyik legmenőbb szállodájában, a Hotel Castellóban lenne, emellett egy életre szóló ingyen belépőt kapna a Thermal Spa Siklósba, bónuszként pedig ingyen látogathatná a siklósi várat is.

„Dzsudzsi! Az az igazság, hogy mi szeretjük a kölcsönösen előnyös üzleteket. Ha eljönnél hozzánk, nekünk ez azért lenne előnyös, mert – feltehetően – meg tudnánk növelni a nézőink számát a hazai meccseinken, így egy kicsivel több lenne a bevételünk. (Tudod, nálunk 500 forint a belépő, ha miattad csak száz emberrel többen kijönnének a meccseinkre, mint eddig, az nekünk már masszív ötvenezer forintos pluszt jelentene a pénztárban.)

De, nekünk nem ez a fontos!

Ahogy a levelünk elején írtuk, mi segíteni szeretnénk neked! Ha eljössz hozzánk, akkor – ugye – lesz csapatod. Ha lesz csapatod, akkor – ugye – játékban leszel. (Az edzőnk megígérte, hogy állandó kezdőként léphetsz pályára, és lecserélni sem fog soha – ha csak ezt nem te magad kéred.) Ha játékban leszel, akkor – ugye – számíthatsz a válogatott meghívóra is. Ha pedig – újra – válogatott leszel, akkor ismét bekerülsz majd a nemzetközi futball körforgásába, és előbb-utóbb csak akad majd egy olyan csapat, aki hajlandó lesz kifizetni neked azt a havi 48 millió forintos fizetést…

Nos, mit szólsz hozzá? Elfogadod tőlünk a segítő jobbot? Várjuk mielőbbi válaszodat”

– írták a Facebookon közzétett levélben, melyhez ömlenek a kommentek, néhánytól pedig könny szökött a szemünkbe. Rögtön az első pár hozzászólás felért egy büntetővel, de a többit is érdemes átpörgetned:

Fotó: Facebook/Thermal Spa Siklós FC

Dzsudzsák Balázs (MTI Fotó: Illyés Tibor)