Zacher Gábor

Zacher: “az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik”

Kemény kritikával illette a magyar egészségügyet Zacher Gábor, aki tegnapi felmondásáig a Honvédkórház sürgősségijét vitte. Zacher pénteken egy rendezvényen vett részt egy beszélgetésen, ahol mesélt terveiről, továbbá a Majka-Curtis feszültség is előkerült.

Mint ismert, augusztus utolsó napján beadta a felmondását Zacher Gábor. Döntése indokaként a kórházban uralkodó gyalázatos feltételekről beszélt, továbbá arról is, hogy több más orvos már otthagyta a Honvédot. Eredetileg október végéig töltötte volna a felmondási idejét, de bejelentése után gyakorlatilag elzavarta a minisztérium, péntek éjfél után már nem is dolgozott a kórházban.

Zacher felmondása napján a PwC Outlook rendezvényén vett részt egy beszélgetésen. Erről videó is készült, melyet Kadarkai Endre műsorvezető meg is osztott a Facebook-oldalán.

Zacher Gáborral tegnap délben beszélgettem a PwC Outlook interjúsorozatának keretében. A beszélgetés nem várt fordulatot…

Gepostet von Kadarkai Endre – hivatalos am Freitag, 31. August 2018

A videóban Zacher elmondta, szerinte a Honvédkórházban jelenleg a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van. Úgy véli, csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, és ez nincs messze.

Szólt arról is, hogy míg Amerikában beismerik az orvosi hibákat, a magyar orvostársadalom összezár a tévesztéseknél. Tévesztések, hibák pedig vannak, szavai szerint az orvosi döntések 10 százaléka mellé megy. Zacher szerint “az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik”.

A beszélgetésről készült videó rengeteg emberhez elért, de mostanra elérhetetlenné vált. A videó törlését egyenesen Zacher Gábor kezdeményezte, hogy miért, az rejtély.

A ma közzétett Zacher Gáborral készített tegnapi beszélgetés felvételét Zacher Gábor kérésére a PwC eltávolította a youtube csatornájáról.

Gepostet von Kadarkai Endre – hivatalos am Samstag, 1. September 2018

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!