„Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel” – felmondott Zacher Gábor

„Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel” – felmondott Zacher Gábor

Augusztus 31-gyel beadta felmondását Zacher Gábor, aki a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette. Döntése indokaként a kórházban uralkodó gyalázatos feltételekről is beszélt, továbbá arról is, hogy több más orvos már otthagyta a Honvédot.

Zacher felmondásáról a hvg.hu cikkezett pénteken. Az ismert orvos október végéig felmondási idejét tölti, addig ellátja a feladatait.

Zacher Gábor arról beszélt, hogy már a munkavégzést veszélyeztette az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, mely az elmúlt években kialakult a Honvédkórházban.

Szavai szerit az egészségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Hozzátette, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását.

„Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni. Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni. Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam”

– idézte a lap Zacher szavait.

A hvg.hu emlékeztet: a Népszava tegnapi értesülése szerint a Honvédkórházban legutóbb 112 traumatológus és aneszteziológus tagadta meg, hogy ingyen végezzen 12 óra önkéntes munkát. Emiatt csúszások várhatók az ütemezett műtéteknél, és végső soron a sürgősségi ellátás is bajba kerülhet.

A cikk szerint a Honvédelmi Minisztérium tagadta a leírtakat, állításuk szerint fizetnek az orvosoknak.