Károly herceg (fotó: Wikipedia)

Bődületes álhír terjed Károly herceg egészségéről

Kiszivárgott orvosi dokumentumokra hivatkozó álhírek terjednek a brit korona várományosáról, Károly hercegről. A témát a magyar internet alja is felkapta, azt sem nézve, hogy durván egy évtizede már ilyen „tuti” hírek kapnak szárnyra Erzsébet és Fülöp gyermekéről.

Súlyos betegségben szenved Károly herceg, akkora a baj, hogy fia, Vilmos herceg lép majd a trónra – harsogja számos médium, hogy nem a legnívósabbak, az talán enyhe kifejezés rájuk nézve.

Mint írják, előrehaladott Alzheimer-kór gyötri a trónörököst, ezt orvosi papírokra, valamint Károly herceg feleségére, Kamillára, pontosabban, az ő szavait tolmácsoló titokzatos bennfentesre hivatkozva állítják.

Az NL Café szerint ez nem több álhírnél. Mint írják, több mint 10 éve felbukkant már ez a téma, akkor is hasonlóan biztos forrásokra hivatkozva, csak hónapokat adva a hercegnek.

A cikk szerint az idén 70 éves Károly herceg rengeteg szereplést vállal, ahol nyoma sincsen demenciának. Viccelődik, sokszor fejből mondja a beszédeit, ami nem azt mutatja, hogy beteg lenne.

Károly herceg (fotó: Wikipedia)