MTI Fotó: Varga György

Pontosan látszik, mikor múlik el a szeptemberi nyár

Még néhány napig nyarat érzel ősz helyett, maradnak a 30 fok körüli hőmérsékletek, és az eső is elkerül minket. Sajnos azonban látszik már a változás, aminek nem fogsz örülni.

Az Időkép legfrissebb prognózisa szerint a hét közepén kevesebb lesz a fátyolfelhőkből, sok napsütésre készülhetsz, esni sehol sem fog. Az ilyenkor megszokottnál melegebb idő 30 fok körüli maximumokkal a legtöbb helyen még pénteken is kitart.

A szakemberek szerint a hét utolsó munkanapján egy gyenge hidegfront érinti hazánkat. A délelőtti napos idő után az északnyugati, nyugati tájakra délután csapadék érkezik, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az Időkép szerint a felhősebb nyugati, északnyugati megyékben 24-28 fok körül alakulnak a maximumok, míg keleten megmarad a napos idő 29-32 fokos meleg, nyári idővel. Északon, északnyugaton feltámad a szél, másutt gyenge, mérsékelt marad.

Szombaton a középső és keleti tájakra is megérkezik a csapadék, a legtovább keleten, északkeleten tarthat ki a záporos, zivataros idő. Nem lesz azonban a teljes nap borús, a csapadéktömb mögött több helyen felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, 23-29 fok lesz várható. Sajnos a szeles idő rontja majd a hőérzetet: az északnyugati szél felélénkül, az ország északi felén erős lökések lehetnek.

Vasárnapra visszatér a napsütés, legfeljebb elvétve lehet kisebb csapadék. Jelentősen mérséklődik a szél, még keleten maradhat élénk az északi légmozgás. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

MTI Fotó: Varga György